protest-u-parye-sim-delegatsiy-ogolosili-zayavu-cherez-povernennya-rf

Протест у ПАРЄ: сім делегацій зробили заяву через повернення РФ

 • 16682 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. У Парламентській асамблеї Ради Європи делегації семи країн висловили протест проти повернення Росії без жодних санкцій. Відповідну заяву розмістила на своїй сторінці у Facebook народний депутат, член української делегації у ПАРє Олена Сотник, передає УНН.

"Безумовно, відновлення прав російської делегації без виконання Російською Федерацією будь-яких численних вимог Асамблеї, суперечить основним цінностям Ради Європи та її Статуту.

Цей крок посилає дуже неправильний сигнал країні, яка вдалася до збройної агресії, отруєнню осіб, недотриманню прав своїх громадян і прагненню дестабілізувати демократію в Європі, замість того, щоб сприяти її розвитку", - йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Делегація України залишає асамблею ПАРЄ

У документі також зазначено, що делегати цих 7 країн не мають "жодної відповіді для наших людей, як Рада Європи захищає їх права, якщо її більше цікавить захист благополуччя агресора, ніж жертв агресії і репресії".

"Майбутнє Ради Європи під загрозою в цілому, тому що вона втрачає довіру людей, на захист яких вона має стояти. Ми повертаємося додому, щоб консультуватися з нашими Парламентами і Урядами про спільні діїв Асамблеї на наступних сесіях", - йдеться у заяві.

Делегати також відзначили, що бажають удачі новообраному Генеральному Секретарю і сподіваються, що "вона/він знайде шлях для вирішення цієї безпрецедентної кризи довіри, яка була створена цього тижня".

Як повідомляв УНН, ПАРЄ повернула повноваження делегації РФ в повному обсязі.

Українські Національні Новини

Політика