protesti-na-pidtrimku-navalnogo-zmi-rf-povidomlyayut-pro-zatrimannya-blizko-300-nepovnolitnikh

Протести на підтримку Навального. ЗМІ РФ повідомляють про затримання близько 300 неповнолітніх

 • 23138 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. На акціях протесту в різних регіонах Росії затримали близько 300 неповнолітніх. Про це повідомляє ТАСС, пише УНН.

Деталі

Близько 300 неповнолітніх було затримано на несанкціонованих владою акціях протесту в різних регіонах РФ в суботу. Про це повідомила уповноважений при президенті РФ з прав дитини Анна Кузнєцова.

Цитата

"Зараз ведеться підрахунок. За попередніми даними, всього було затримано близько 300 неповнолітніх в різних регіонах Росії. В Москві - цифра близько 70, в Санкт-Петербурзі - близько 30 дітей".

Також уповноважена заявила, що неповнолітні в основному прийшли на несанкціоновані акції, які пройшли в суботу, з цікавості.

"У регіонах, де акції все-таки проходили, діти в основному прийшли через цікавість", - сказала Кузнєцова.

Омбудсмен зазначила, що представники правоохоронних органів намагалися не допустити інцидентів з неповнолітніми під час несанкціонованих акцій. "Дітей затримували до прибуття батьків, маленьких поліція намагалася якомога швидше витягнути з натовпу", - заявила вона.

Раніше повідомлялося, що у зв'язку з акціями протесту 23 січня в Росії і на території тимчасового окупованого Криму владою було затримано 2250 осіб.

Що сталося раніше

Навальний в серпні був отруєний в Росії забороненою бойовою отруйною речовиною з групи "Новачок" і потім перевезений на лікування до Німеччини. Після курсу реабілітації він 17 січня повернувся в Росію і відразу ж був затриманий, а потім заарештований на 30 діб. Представники Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) заявили, що опозиціонер перебував у розшуку за порушення умовного терміну покарання у справі "Ів Роше". Засідання за клопотанням про заміну умовного терміну на реальний заплановано на 2 лютого.

Навальний звинувачує в спробі свого вбивства президента РФ Володимира Путіна і Федеральну службу безпеки (ФСБ РФ). В Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) закликали Росію розслідувати отруєння політика. Журналісти Bellingcat і The Insider опублікували розслідування про групу можливих співробітників ФСБ, ймовірно, причетних до отруєння.

Влада РФ заперечує всі звинувачення. ЄС і Великобританія ввели санкції за отруєння Навального. Із закликом про звільнення Навального виступили ЄС, НАТО, Німеччина, США та інші країни.

 

Українські Національні Новини

Новини Світу