protesti-proti-obmezhen-na-poshirennya-koronavirusu-v-nimechchini-pererosli-v-nasilnitski-sotni-lyudey-zatrimali

Протести проти обмежень на поширення коронавірусу в Німеччині переросли в насильницькі. Сотні людей затримали

 • 38983 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Протестувальники кидали пляшки та феєрверки в поліцію на сході Німеччини в понеділок увечері в рамках однієї з найбільш жорстоких демонстрацій проти заходів громадського здоров’я в Європі з початку пандемії Covid-19. Про це інформує УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Сотні людей зібралися в різних містах і містечках, щоб висловити своє неприйняття жорстких правил соціального дистанціювання, які вступили в силу у вівторок по всій Німеччині. Тепер збори обмежені до 10 осіб для тих, хто щеплений або одужав від Covid-19, у той час як домогосподарства, у яких є нещеплені люди, не повинні одночасно зустрічатися з більш ніж двома іншими людьми з одного домогосподарства.

Близько 500 людей пройшли маршем до центру міста Баутцен у Саксонії в понеділок пізно вночі, порушуючи правила охорони здоров’я, деякі з них мали таблички проти вакцинації. 12 поліцейських отримали поранення та 12 автомобілів швидкої допомоги були пошкоджені в результаті зіткнень протестувальників з поліцією.

Поліція Саксонії повідомила, що в кількох частинах штату виникли сутички.

За даними поліції, 23 особи були притягнені до кримінальної відповідальності, ще 183 затримали з менш серйозними адміністративними правопорушеннями.

Подібні сцени насильства відбулися в різних місцях, у тому числі в баварському місті Швайнфурт, де сотні протестувальників також порушили правила охорони здоров’я, щоб зібратися. Влада повідомила, що 8 поліцейських отримали поранення від ударів кулаками та ногами.

Додамо

Протести в Німеччині відбуваються, коли Європу поглинув сплеск нових випадків коронавірусу напередодні новорічних свят.

Рівень вакцинації Німеччини відстає від сусідів із Західної Європи: 70,9% населення отримали обидві дози. Рівень вакцинації в Саксонії, який становить 63%, є найнижчим серед усіх німецьких земель. Органи охорони здоров’я Німеччини заявили, що потрібно вакцинувати більше людей, щоб захистити країну від нової хвилі випадків захворювання, викликаної збільшенням випадків варіанту Omicron в Європі під час курортного сезону.

Раніше цього місяця Німеччина ввела загальнонаціональний карантин для невакцинованих людей, заборонивши їм доступ до всіх підприємств, крім найважливіших. Новий канцлер Олаф Шольц підтримує обов'язкові щеплення і хоче, щоб законопроект був проголосований в парламенті наприкінці лютого. На початку січня має відбутися засідання парламенту, щоб розпочати обговорення.

Українські Національні Новини

Новини Світу