protesti-u-barseloni-postrazhdali-62-osobi

Протести у Барселоні: постраждали 62 особи

 • 9884 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Понад 60 осіб отримали поранення, а 13 були заарештовані, під час сутичок прихильників каталонської незалежності та поліції під час протестів проти засідання уряду Іспанії в Барселоні. Про це повідомляє УНН з посиланням на AFP.

"Всього постраждали 62 людини, у тому числі 35 співробітників поліції, в той час як заарештовано 13 осіб", - повідомили регіональні органи влади.

Раніше була інформація, що іспанська поліція зіткнулася с каталонськими сепаратистами, які заблокували дороги у Барселоні через проведення зустрічі урядів Іспанії та Каталонії. Правоохоронці заарештували 11 протестувальників

До того стало відомо, що сепаратисти розпочали протести через зустріч урядів Іспанії та Каталонії, на якій мали обговорити поглиблення автономії регіону.

Як повідомляв УНН, голова уряду Каталонії Кім Торра оголосив про початок 48-годинного "голодного страйку" на підтримку каталонських політиків, які перебувають у попередньому ув’язненні.

Нагадаємо, у вересні каталонський лідер заявив про намір відновити кампанію щодо відокремлення регіону від Іспанії, відмовившись від пропозиції центрального уряду в Мадриді провести референдум щодо більшої автономії.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Протести у Барселоні: постраждали 62 особи

     • 9884 переглядiв

    Два вибухи сталися біля президентського палацу в Сомалі

     • 9263 переглядiв

    На Дніпропетровщині грабіжники вбили депутата

     • 56062 переглядiв

    Перша на Закарпатті парафія перейшла до помісної церкви

     • 10227 переглядiв

    У Києві трагічно загинув встановлювач вікон

     • 16520 переглядiв