protesti-u-bilorusi-proti-mitinguvalnikiv-u-gomeli-siloviki-zastosuvali-slozoginniy-gaz

Протести у Білорусі: проти мітингувальників у Гомелі силовики застосували сльозогінний газ

 • 12795 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Білоруські правоохоронці застосували проти учасників акції протесту в Гомелі у Білорусі сльозогінний газ і світлошумові спецзасоби. Про це з посиланням на пресслужбу УВС Гомельського облвиконкому повідомляє ТАСС, передає УНН.

"Підтверджую, що застосовувався сльозогінний газ в зв'язку з тим, що протестувальники не хотіли реагувати на вимоги правоохоронців і зробили спробу радикалізації протестної акції, спробували прорвати ланцюг працівників міліції", - сказали в пресслужбі.

Окрім того, були використані спеціальні світлошумові спецзасоби для попереджувальних пострілів вгору. "Зброя стосовно протестувальників не застосовувалася. Попереджувальні постріли прозвучали", - сказав представник пресслужби.

При цьому, у Мінську, за даними білоруської служби "Радіо Свобода", у Мінську триває недільний марш, колона розтягнулася на кілька кілометрів.

За даними білоруського правозахисного центру "Вясна", 27 вересня затримано вже понад 50 людей. Згідно з даними правозахисників, затримання відбувалися в Мінську, Гродно, Новополоцьку, Вітебську, Могильові, Орші, Жодіно та інших містах.

Українські Національні Новини

Новини Світу