protesti-u-gruziyi-novogo-ombudsmena-zustrili-krikami-rab-zakidali-yaytsyami-i-oblili-vodoyu

Протести у Грузії: нового омбудсмена зустріли криками "Раб", закидали яйцями і облили водою

 • 1143837 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Нового омбудмена Грузії Левана Іоселіані учасники акції на проспекті Руставелі зустріли криками "Раб" та закидали яйцями, передає УНН із посиланням на "Новини Грузія".

Деталі

У перепалку вступив лідер партії "Громадяни" Алеко Елісашвілі, який вивів омбудсмена у спокійніше місце, але дорогою його встигли облити ще й водою.

Леван Іоселіані заявив, що ставиться до розпалу пристрастей з розумінням.

"Не знаю, чим викликана така реакція, комусь я подобаюся через моє політичне минуле, комусь ні. Деякі висловлювалися агресивніше. Все гаразд, це не проблема. Я повинен виконувати свої повноваження", - сказав Іоселіані.

Дії поліції, яка застосовує сльозогінний газ і водомети, він поки що оцінити відмовився, сказавши, що повинен спочатку все вивчити.

Додамо

Парламент Грузії сьогодні обрав омбудсменом депутата від партії "Громадяни" Левана Іоселіані, за нього одноголосно проголосували 96 грузинських парламентаріїв.

Напередодні правляча партія заявила, що підтримає кандидатуру Іоселіані на посаду, яка вакантна вже три місяці, "незважаючи на деякі його недоліки". Також за Йоселіані проголосували кілька депутатів від опозиції.

"Національний рух" та представники партії Гахаріа "За Грузію" на засіданні не були присутніми.

Для обрання омбудсмена було потрібно щонайменше 90 голосів.

Іоселіані обраний омбудсменом на шість років. Водночас парламент зняв із нього депутатські повноваження.

Довідка

Леван Іоселіані, народився в Тбілісі 20 червня 1978 року.

За освітою – юрист, випускник ТДУ ім. Джавахішвілі. Потім отримав ступінь магістра в школі права в Чикаго і закінчив курс загального управління в GIPA, Грузія.

У різні роки працював юристом у грузинських банках, у 2001 році увійшов до числа партнерів та засновників юридичної компанії "Асланішвілі та Іоселіані", потім заснував власну юридичну фірму. 2014 року очолював виборчий штаб Олександра Елісашвілі. У 2018-2020 роках був виконавчим директором громадської організації "Громадянський рух Грузії". У парламент Грузії 10-го скликання пройшов за списками виборчого блоку "Алеко Елісашвілі - Громадяни".

Українські Національні Новини

Новини Світу