protesti-u-ssha-prikhilniki-trampa-pronikli-v-budivlyu-zakonodavchikh-zboriv-kanzasu

Протести у США: Прихильники Трампа проникли в будівлю законодавчих зборів Канзасу

 • 9138 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Протестувальники в столиці Канзасу Топіці увійшли в будівлю законодавчих зборів штату не зустрівши опору. Про це повідомив у четвер телеканал KSN-TV, передає УНН.

У середу в другій половині дня за місцевим часом кілька десятків людей зібралися біля законодавчих зборів в центрі міста. Деякі з них виступили з промовами на підтримку президента Дональда Трампа. Поліція не перешкоджала проведенню мітингу, повідомивши присутніх, що їм дозволено перебувати на прилеглій до будівлі території.

Через деякий час протестуючі попрямували вже всередину будівлі, не зустрівши будь-якого протидії з боку поліції. Як зазначає телеканал, самі учасники мітингу також вели себе мирно і не вступали в конфлікт з правоохоронцями. Прихильники Трампа потім продовжили мітинг вже в приміщенні.

Прихильники Трампа стали збиратися в Топіці на тлі повідомлень про те, що учасники протесту увірвалися в будівлю Конгресу США у Вашингтоні. У середу будівля була оточено поліцією в зв'язку зі спробами мітингувальників захопити її. В результаті демонстрантам вдалося потрапити всередину. Законодавців евакуювали в безпечні місця. В ході зіткнень було зроблено постріл, одна з протестуючих отримала важке поранення.

Трамп закликав протестуючих у Вашингтоні до миру. Своєю чергою, віце-президент США заявив, що протестуючі понесуть відповідальність за захоплення Конгресу.

Згодом Трамп випустив відеозвернення до своїх прихильників, які раніше увірвалися в будівлю американського Конгресу і закликав протестуючих йти додому.

Зокрема, Байден заявив, що захоплення урядових будівель у Вашингтоні це не протест, а заколот.

Як повідомляє Reuters, поки республіканці захоплювали Конгрес, за результатами виборів демократи взяли під контроль сенат США.

Вибори президента пройшли в США 3 листопада. Однак підрахунок голосів затягнувся через рекордне голосування поштою і високу явку. У результаті вибірники визначили новим президентом Байдена. Його інавгурація запланована на 20 січня.

Українські Національні Новини

Новини Світу