protesti-v-gruziyi-spravu-pro-vbivstvo-dvokh-pidlitkiv-budut-rozsliduvati-znovu

Протести в Грузії: справу про вбивство двох підлітків будуть розслідувати знову

 • 10673 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. МВС проводить повторне розслідування вбивства на вулиці Хорава на підставі прийнятого напередодні відповідного рішення прем'єр-міністра Георгія Квірікашвілі. Про це сьогодні на брифінгу заявив директор департаменту центральної кримінальної поліції МВС Володимир Борцвадзе, передає УНН з посиланням на Новини-Грузії.

МВС Грузії вважає, що існують особи, які намагалися спотворити факти вбивства двох 16-річних підлітків Левана Дадунашвілі і Давида Саралідзе, а також впливати на результати суду у цій резонансній справі.

"Існують обґрунтовані підозри, що подібними діями вони намагалися зруйнувати версію слідства і уникнути відповідальності певних осіб. Вчора вже опитали кількох людей. Опитування та інші слідчі заходи тривають. Вчора перша судова інстанція оголосила вирок у справі про вбивство, який, як відомо, буде оскаржений прокуратурою у вищій інстанції", - додав Борцвадзе.

Як повідомляв УНН, стихійна акція протесту почалася в четвер вдень перед будівлею головною прокуратури з вимоги відставки головного прокурора Іраклія Шотадзе. Цю умову протестувальники поставили в зв'язку з убивством двох підлітків в Тбілісі 1 грудня 2017 року. Як стверджують учасники акції, цей злочин не був відповідним чином розслідуваний прокуратурою, яка покриває деяких фігурантів цієї справи.

На тлі цієї акції Шотадзе подав у відставку, але цей його крок не задовольнив протестувальників, вони пройшли до будівлі парламенту, де висунули нові вимоги.

На акцію прийшов прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі. Звертаючись до присутніх на проспекті Руставелі, прем'єр заявив, що для нього "дуже важливо, щоб процеси повернулися в правові рамки", і пообіцяв, що розслідування справи про вбивство двох підлітків буде повернуто для розслідування Міністерству внутрішніх справ.

Проте присутні не дали прем'єру можливість продовжити, скандуючи "Іди!".

Українські Національні Новини

Новини Світу