protesti-zhovtikh-zhiletiv-bilshe-60-lyudey-otrimali-poranennya

Протести “жовтих жилетів”: більше 60 людей отримали поранення

 • 10462 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. В результаті сутичок між учасниками протестів та поліцією у центрі французької столиці поранення отримали 65 осіб. Про це УНН повідомляє з посиланням на CNEWS.

 “140 чоловік були арештовані поліцією на Єлисейських полях. Згідно з нашою інформацією, 65 людей отримали травми, включаючи 11 поліцейських”, — повідомляє телеканал.

Поліція заявляє, що частина маніфестантів кидали у поліцію меблі, кульки для гри у петанк, розгойдувала та перевертали авто та чинили інший безлад. Крім того, під час протестів загорілося приміщення банку. Маніфестанти допомогли тим, хто перебував у приміщенні, вибратися на вулицю.

La banque LCL boulevard haussmann prend feu. Des Gilets jaunes aident les riverains à sortir. Les pompiers sont sur place #1erDecembre pic.twitter.com/hvI6ygKrbt

— Florent Jacono (@FlorentJacono) 1 декабря 2018 г.

Нагадаємо, третя хвиля протестів триває у Франції з самого ранку суботи. У Парижі поліція застосувала сльозогінний газ проти учасників протестів. Також зіткнення відбулися в Страсбурзі і там поліція, як і в Парижі раніше, застосувала сльозогінний газ, коли “жовті жилети” спробували покинути запланований маршрут ходи.

Як раніше інформував УНН, рух “жовтих жилетів” з’явилося у Франції в знак протесту проти податку на викид парникових газів, що призводить до підвищення цін на автомобільне паливо. Як заявив раніше прем’єр-міністр Франції Едуар Філіп, уряд має намір зберегти цей податок, незважаючи на будь-які протести.

З 17 листопада по країні прокотилася хвиля маніфестацій, найбільші акції проходили в Парижі. Минулої суботи, за даними глави МВС Франції Крістофа Кастанера, в маніфестаціях по всій Франції взяли участь понад 103 тисяч осіб, а всього за день було організовано понад 1,5 тис. Акцій протесту. Влада заявила, що уряд не відмовиться від взятого раніше курсу, проте запевнив, що влада змінить підхід. Консультації в уряді триватимуть протягом трьох місяців.

Українські Національні Новини

Новини Світу