protestuvalniki-proti-vaktsinatsiyi-v-avstraliyi-porivnyali-uryad-shtatu-z-natsistami-zmi

Протестувальники проти вакцинації в Австралії, порівняли уряд штату з нацистами

 • 19954 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. У суботу в Мельбурні, кілька тисяч людей вийшли на мітинг проти нових мандатів вакцинації, дехто порівнював уряд штату з нацистами та закликав до насильства проти політиків. Про це пише УНН з посиланням на агенство Reuters та газету The Age.

Деталі

В Австралії, де 83% людей віком від 16 років були повністю щеплені проти коронавірусу, загальнонаціональні щеплення є добровільними. Але штати та території наказують вакцинуватися людям багатьох професій і забороняють невакцинованим займатися такими видами діяльності, як ресторанна справа та концертною діяльністю.

Демонстрація в Мельбурні проти мандату щодо вакцинації, який набув чинності в суботу і вимагає, щоб будівельники в штаті Вікторія були повністю щеплені, пройшла мирно, пише газета The Age.

Демонстранти несли фіктивну шибеницю з трьома петлями, на якій висять зображення прем’єр-міністра штату Вікторія Деніела Ендрюса з вусами Гітлера та хештегом #DictatorDan.

The Age зазначила, що деякі протестувальники закликали до насильства проти політиків.

Додамо

Протягом останніх кількох місяців в Австралії відбуваються часті, іноді жорстокі мітинги проти вакцин, хоча цей рух залишається невеликим, а опитування показують, що більшість населення схвально ставиться до вакцинації.

Вікторія, другий за чисельністю населення штат країни з 25-ти мільйонним населенням, має рівень вакцинації 87%, і пережив шість карантинів через COVID-19 загалом майже дев’ять місяців.

Високий рівень вакцинації в Австралії був ключовим для її рішення частково відкрити міжнародні кордони цього місяця, вперше під час пандемії.

Новий Південний Уельс, найбільш густонаселений штат Австралії, заявив, що 6 грудня прийме групу вакцинованих іноземних студентів. Уряд Вікторії також має на меті повернути деяких іноземних студентів до кінця року.

У суботу в штаті Вікторія була зареєстрована 1 221 випадок COVID-19 , чотири смерті та 250 випадків за день у Новому Південному Уельсі.

Загалом в Австралії виявили трохи менше 190 тисяч випадків коронавірусної інфекції і 1 591 смерть, що набагато нижче, ніж у багатьох розвинених країнах.

Сусідня Нова Зеландія, яка також вчиться жити з коронавірусом завдяки високим показникам вакцинації, повідомила про 175 нових випадків, в результаті чого загальна кількість підтверджених випадків з початку пандемії становить 8 121. Всього загинули 33 людини.

Українські Національні Новини

Новини Світу