protestuvalniki-u-sudani-prizupinili-peregovori-z-viyskovimi

Протестувальники у Судані призупинили переговори з військовими

 • 9915 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Організатори протестів в Судані заявили, що в неділю призупинили переговори з правлячою військовою радою, оскільки остання не виконала їхні вимоги про негайну передачу влади цивільному уряду після повалення президента Омара аль-Башира. Про це УНН повідомляє з посиланням на AP.

Представник Асоціації професіоналів Судану Мухаммед аль-Амін Абдель Азіз заявив у неділю, що політичний комітет військової ради дуже близький до аль-Башира, який був поміщений у в'язницю в столиці країни Хартумі.

"Військова рада відтягує свою відповідь на наші пропозиції, заявляючи, що розглядає пропозиції від усіх політичних сил", - сказав він.

Він додав, що Асоціація професіоналів Судану закликає до нових протестів, і повторив свою вимогу про негайну передачу влади перехідному цивільному уряду, яке буде правити протягом чотирьох років.

Асоціація професіоналів Судану провела чотири місяці протестів, які в кінцевому підсумку поклали край 30-річному правлінню аль-Башира, яке затьмарили численні збройні конфлікти і широко поширена корупція.

Суданські військові повалили і заарештували аль-Башира 11 квітня і призначили військову раду, яка заявляє, що буде правити протягом терміну до двох років, поки організовуються вибори. Військові заарештували високопоставлених чиновників уряду аль-Башира і звільнили топ-суддів і прокурорів.

Очільник військової ради генерал Абдель Фаттах аль-Бурхан заявив у неділю державному телебаченню, що рада "готова передати владу завтра цивільному уряду, узгодженому політичними силами".

Він сказав, що військові чекають, коли різні політичні угруповання, які стоять за протестами, представлять імена ймовірних членів перехідного уряду, що, за словами організаторів, вони мали зробити в неділю. Він сказав, що військові розглядають вимоги протестувальників про цивільну раду з військовим представником.

Асоціація заявила, що оголосить імена на прес-конференції в неділю біля військового штабу в Хартумі, де тисячі протестувальників продовжують сидячий страйк з 6 квітня. Відразу не було зрозуміло, чи було оголошення скасовано, чи затримано.

Тим часом Саудівська Аравія і Об'єднані Арабські Емірати оголосили про надання допомоги Судану на суму 3 мільярди доларів. У неділю державне інформаційне агентство Саудівської Аравії заявило, що в центральному банку Судану буде депоновано 500 мільйонів доларів, а решта суми буде використана для покупки продуктів харчування, ліків і палива.

Абдель Фаттах аль-Бурхан сказав, що влада нещодавно обшукала резиденцію президента, де виявили понад 7 мільйонів євро (7,8 мільйона доларів) і 350 тисяч доларів. Протестувальники звинуватили аль-Башира і його сім'ю в розграбуванні державних ресурсів протягом його трьох десятиліть при владі.

Українські Національні Новини

Новини Світу