proti-poroshenka-podali-pozov-do-sudu-cherez-yogo-zvernennya-pro-nadannya-tomosu

Проти Порошенка подали позов до суду через його звернення про надання Томосу

 • 14045 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Громадська організація "Неурядова організація верховенства права" подала позов до Президента України Петра Порошенка, оскільки, на їхній погляд, він не мав компетенції втручатися в діяльність церкви шляхом звернення про надання Томосу про автокефалію Православної церкви в Україні, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби суду.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від ГО "Неурядова організація верховенство права" до Президента України. Позивач просить суд встановити відсутність компетенції (повноважень) глави держави втручатися у діяльність церкви та релігійних організацій, зокрема, шляхом підписання та направлення звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні, яке надалі було підтримано Верховною Радою України відповідною постановою", - йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби, суд відкрив провадження у даній адміністративній справі та призначив на 13 листопада підготовче засідання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філарет розповів, як Москва провокуватиме розкол після надання Томосу

Як повідомляв УНН, 19 квітня Верховна Рада підтримала звернення Президента України Петра Порошенка до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання автокефалії православній церкві України.

Нагадаємо, 17 квітня Президент України Петро Порошенко заявив, що прийняв рішення звернутися до Вселенського патріарха Варфоломія I про Томос Українській помісній автокефальній церкві. 

В УП заявили, що надання автокефалії Українській православній церкві після призначення екзархів Вселенським патріархом Варфоломієм I в Києві відбудеться швидше, ніж очікувалося раніше.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП