protivniki-lgbt-praydu-zirvali-prapor-yes-z-flagshtoka-bilya-meriyi-odesi

Противники ЛГБТ-прайду зірвали прапор ЄС з флагштока біля мерії Одеси

 • 15683 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Противники сьогоднішнього ЛГБТ-прайду з радикальної організації «Традиція і порядок» зірвали прапор Євросоюзу з флагштока біля мерії Одеси, передає УНН із посиланням на "Думську".

Деталі

Розігнати ходу ЛГБТ-спільноти радикалам не вдалося. Колона прайду тоді вже стояла біля будинку №7 по Пушкінській. Її захищав щільний кордон поліції.

Додамо

В Одесі відбувся ЛГБТ-марш. Ходу охороняли сотні правоохоронців, але без провокацій та затримань не обійшлося.

За інформацією організаторів, участь у марші взяло близько 300 осіб. Розпочалась хода із затримкою, оскільки невідомі перед самим початком підірвали петарду.

Правоохоронці щільно оточили учасників ходи і практично перекрили центр міста. Проте без провокацій не обійшлося. Активісти "Традиції і порядок" зібрали мітинг біля міської ради Одеси і скандували: "Смерть ЛГБТ". Проте правоохоронці оточили їх і не дали змоги підступити до учасників ходи. Після чого активсти почали скандувати: "Ганьба!"

У якийсь момент десятки молодиків упритул підійшли до правоохоронців - обличчя до обличчя, а за кілька хвилин розвернулись і почали втікати.

Після завершення ходи між правоохоронцями і представниками Традицій і порядку почалися зіткнення. Під час затримання активісти розпилили сльозогінний газ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція про сутички в Одесі: затримано 51 порушника, 29 правоохоронців отримали опіки очей

Додамо

У той же час, організатори маршу зазначили, що їм вдалось пройти найдовшу дистанцію в історії одеських прайдів.

"Цього року, завдяки спільним злагодженим діям Національної поліції, наших європейських партнерів, волонтерів, ЗМІ, дружніх блогерів і активістів, ми з вами без пригод пройшли найдовшу дистанцію в історії одеських прайдів", - зазначено на сторінці Одеса Прайд 2021 у Facebook.

Українські Національні Новини

УНН-Одеса