protyagom-dobi-okupanti-zavdali-3-raketni-4-aviatsiyni-udari-ta-do-10-obstriliv-z-rszv-genshtab

Протягом доби окупанти завдали 3 ракетні, 4 авіаційні удари та до 10 обстрілів з РСЗВ, — Генштаб

 • 86611 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Генштаб у вечірньому зверненні повідомив, що протягом доби окупанти завдали 3 ракетні та 4 авіаційні удари, здійснили до 10 обстрілів з РСЗВ, передає УНН.

Деталі

Триває 231 доба російського військового вторгнення в Україну.

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на спробах зриву активних дій Сил оборони на окремих напрямках. Разом з тим, намагається вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Ударів противника зазнали об’єкти та мирні громадяни більш ніж 10 населених пунктів серед них: Малі Щербаки, Очаків, Нікополь та Мирне.

В зону ураження потрапили інфраструктурні об’єкти на території Запорізької та Миколаївської областей. Для ударів противник використав крилаті, авіаційні та зенітні керовані ракети. Крім того, окупанти продовжують використовувати безпілотні літальні апарати іранського виробництва “Shahed-136”. Десять з них було знищено силами і засобами ППО Сил оборони України.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін. Триває комплексна перевірка збройних сил республіки білорусь з відпрацюванням навчально-бойових завдань. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаударів, а також застосування БпЛА “Shahed-136” з території республіки білорусь.

До п’ятисот мобілізованих військовослужбовців зі складу 205-ї окремої мотострілецької бригади 49 загальновійськової армії вибули в зону бойових дій для поповнення втрат противника на тимчасово захоплених територіях. Характерна ознаки так званого «молодого поповнення»: засоби захисту, шоломи радянського зразка і автомати АК-12, що мають дуже негативний досвід застосування.

Нагадаємо

Сьогодні вранці внаслідок ворожого обстрілу Авдіївки Донецької області загинуло семеро людей, дістали поранення – 12.

Українські Національні Новини

Війна