protyagom-tizhnya-mozhlivo-zdiysniti-natsionalizatsiyu-privatbanku-ekspert

Протягом тижня можливо здійснити націоналізацію "Приватбанку" – експерт

 • 15655 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Протягом тижня можна здійснити націоналізацію "Приватбанку". Про це сказав у своєму відеокоментарі на сторінці у Facebook економічний експерт Олександр Охріменко, передає УНН.

"Вводиться тимчасова адміністрація. Це означає, що з понеділка картки не працюють, платежі не працюють, депозити забрати не можна. Але в чому тут трюк. Справді тимчасовий адміністратор може протягом дня зареєструвати емісію акцій. Закон йому це дозволяє. Він подає документи в комісію з цінних паперів, комісія відразу ухвалює рішення. Потім, якщо Кабмін прийняв рішення брати участь в націоналізації, Мінфін робить емісію держоблігацій, для цього теж достатньо одного дня, і вносить капітал "Приватбанку" держоблігації", - пояснив він.

У результаті цього, за словами О.Охріменка, міняється склад власників банку і через тиждень тимчасового адміністратора можна вивести з банку та вже поставити голову правління.

"Грубо кажучи, за тиждень справді можна здійснити націоналізацію "Приватбанку" і вже через тиждень і картки, депозити будуть працювати", - переконаний він.

Як повідомило УНН джерело, 18 грудня після обіду Рада національної безпеки та оборони, імовірно, збереться заради одного питання - націоналізації "Приватбанку".

Українські Національні Новини

Політика