protyagom-veresnya-u-portakh-krimu-zafiksovano-16-suden-porushnikiv

Протягом вересня у портах Криму зафіксовано 16 суден-порушників

 • 8066 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. З 1 по 30 вересня до портів окупованого Криму надійшли 16 танкерів та вантажних суден-порушників. Про це повідомила прес-служба Міністерства тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, передає УНН.

"15 суден були під прапором Російської Федерації та 1 – під прапором Республіки Того. Загалом цими суднами здійснено 47 заходів до портів Феодосії, Севастополя та Керчі", - зазначили у прес-службі.

Крім того, за даними відомства, на рейді в акваторіях портів Севастополя, Феодосії та Керчі, що використовуються для стоянки, зафіксовано 13 суден, серед яких 10 – під прапорами Російської Федерації та по одному під прапорами Туреччини, Молдови та Республіки Панама.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Метою Росії є окупація Азовського моря - Порошенко

При цьому МТОТ нагадало, що морські порти на території Автономної Республіки Крим (Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта) закриті розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30.04.2014 № 578-р "Деякі питання функціонування морського та річкового транспорту" та відповідно до Наказу Міністерства інфраструктури України від 16.06.2014 р. № 255 "Про закриття морських портів".

Заходження суден під іноземними прапорами до закритих морських портів та терміналів, розташованих на території АР Крим та м. Севастополь порушують норми міжнародного права як дії, що підривають суверенітет України, а також законодавство України. Такі порушення тягнуть за собою відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден, зокрема, кримінальну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВС збільшить присутність в Азовському морі – Аваков

Нагадаємо, 19 лютого 2018 року Україна подала свій Меморандум до Трибуналу, який доводить, що Росія порушила суверенні права України в Чорному та Азовському морях та у Керченській протоці.

Українські Національні Новини

Політика