protyagom-zhovtnya-v-ukrayini-skorotilolya-spozhivannya-benzinu-na-5-3

Протягом жовтня в Україні скоротилоля споживання бензину на 5,3%

 • 6848 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. У жовтні 2016 року підприємствами та організаціями усіх видів економічної діяльності України, що звітували перед органами державної статистики, використано 47 тис. тонн бензину моторного, що на 5,3% менше, ніж у вересні 2016 року. Про це свідчать дані Державної служби статистики України, передає УНН.

За даними відомства, використання дизельного палива за місяць в Україні зросло. Так, у жовтні 2016 року в Україні було спожито 397,3 тис. тонн палива дизельного, що на 2,1% більше, ніж у вересні цього року.

Додамо, що у річному вимірі в Україні споживання бензину моторного знизилося на 7,5%, дизельного палива – зросло на 8,6%, газу природного – зросло на 6,9%.

Також додамо, що дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м.Севастополя та частини зони проведення АТО.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, за словами експерта Г.Рябцева, в Україні не обліковується чверть ринку пального, бо це – контрабандний ресурс.

З метою боротьби з нелегальним ринком, оператори вкотре закликали уряд поставити крапку у питанні об’єднання акцизів на пальне. І навіть запропонували метод розрахунку об’єднаного податку поміж місцевими бюджетами.

Однак, Мінфін з цього приводу поки бездіє, чим, за словами Л.Косянчука, позбавляє місцеві бюджетів близько 2 млрд грн додаткових надходжень.

При цьому, за словами генерального директора мережі АЗС WOG С. Корецького, від скасування роздрібного акцизу виграє і ринок і держава.

Українські Національні Новини

Суспільство