provalna-sproba-pidpraviti-renome-akaunti-narodzheni-v-rosiyi-osipali-tarpana-komplimentami-v-feysbuk

Провальна спроба підправити реноме: акаунти, "народжені" в росії, осипали Тарпана компліментами в Фейсбук

 • 135513 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Головний підозрюваний у розкраданні сотень мільйонів бюджетних коштів на проекті «Глибоководний випуск» Руслан Тарпан, який переховується за кордоном, із початком війни в Україні перервав дворічне «мовчання» у Facebook. На фоні повідомлень про його вірогідну колаборантську діяльність, повідомив про нібито "підтримку України". Разом з тим, допис утікача отримав активну підтримку та компліменти від низки підозрілих акаунтів, на що й звернули увагу журналісти УНН.

Деталі

Зокрема під останніми дописами Тарпана з фотографією, зробленою в ОАЕ, де той скоріш за все наразі й переховується від українського правосуддя, слова вдячності виказували акаунти із місцем народження - Москва, Твер та Санкт-Петербург.

  

Окрім того, у більшості акаунтів майже немає ніякої інформації, наявне одне - два фото переважно квітів чи собачок, а також відсутня постійна активність.

 

До того ж спроби Тарпана "відбілити" свою репутацію (за допомогою коментарів від дивних акаунтів) співпали із публічними заявами правоохоронців. Зокрема, про наміри екстрадиції Тарпана, а також про здійснення оперативно-розшукових заходів, попри воєнний стан в Україні.

Також, нещодавно Верховна Рада України ухвалила закон №2116-IX, який дає можливість вилучати майно проросійських компаній на користь України. З огляду на те, що у Тарпана таких нараховується щонайменше три (із засновником - громадянином рф), то поява дописів Тарпана у Facebook і компліментів від аканутів "народжених" в росії виглядають як невдала спроба підправити своє реноме.

Нагадаємо

Компанії “Гранд Отель”, “Компас Проект” та “Квартал Руссова” - пов'язані з Тарпаном, а також мають у засновниках росіянина Раміля Шайдулліна.

У Мінекономіки вже заявили, що вивчать ці активи втікача у межах підготовки переліку компаній, які підлягатимуть відчуженню на користь України.

Прокуратура Одеської області, своєю чергою, теж ініціюватиме звернення до компетентних органів України щодо конфіскації пов'язаного з рф майна Тарпана після отримання повного його списку від АРМА.

Українські Національні Новини

Суспільство