proyavi-ganebnoyi-praktiki-kremlya-ukrayina-vidreaguvala-na-zatrimannya-navalnogo

Прояви "ганебної практики" Кремля: Україна відреагувала на затримання Навального

 • 12568 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Міністерство закордонних справ України глибоко занепокоєне затриманням російського опозиційного діяча Олексія Навального. Про це йдеться у офіційному коментарі міністерства, опублікованому пресслужбою відомства, інформує УНН.

"Розцінюємо ситуацію навколо Навального як продовження Кремлем ганебної практики наступу на права людини та придушення свободи слова. Затримання та політично мотивоване переслідування політичних і громадських діячів, представників національних меншин, журналістів, яке системно практикується Кремлем, суперечить міжнародним зобов’язанням РФ та відповідним угодам у сфері прав людини, учасником яких є Російська Федерація", - йдеться у повідомленні.

У МЗС вимагають від російської влади "звільнити всіх політичних в’язнів, зокрема громадян України, які незаконно утримуються російською владою".

"Закликаємо також міжнародну спільноту вжити більш рішучих дій для засудження репресивних практик влади РФ", - резюмували у міністерстві.

Як повідомлялося раніше в УНН, глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія - "не панянки", аби думати про імідж Кремля після затримання Навального.

Нагадаємо, Навальний прилетів у "Шереметьєво" з Берліна, де лікувався після отруєння отрутою “Новачок”. Літак компанії “Перемога”, на якому летів політик, спочатку повинен був приземлитися у "Внуково". Після цього Навального затримали під час паспортного контролю.

Згодом на затримання опозиціонера відреагували у ЄС та США, а в Amnesty International заявили, що Навальний після цього став в'язнем совісті.

Українські Національні Новини

Політика