prymusova-pasportyzatsiia-na-tot-ukrainy-vyklykaie-sprotyv-sered-naselennia-lubinets

Примусова паспортизація на ТОТ України викликає спротив серед населення - Лубінець

 • 50596 переглядiв

Процес примусової паспортизації на тимчасово окупованих територіях України викликає спротив серед населення, незважаючи на зусилля російської пропаганди.

Процес примусової паспортизації на ТОТ України викликає спротив серед населення, незважаючи на зусилля російської пропаганди. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець наголосив, що жителі ТОТ, які вимушені взяти паспорт рф опинилися в складному становищі, і це необхідно роз’ясняти міжнародній аудиторії, передає УНН.

Російська пропаганда спрямована на те, щоб показати "красиву" картинку отримання українцями паспортів на ТОТ. Але насправді процес примусової паспортизації на ТОТ України викликає спротив серед населення

– повідомив на свої сторінці у соцмережі Дмитро Лубінець.

Уповноважений з прав людини зазначив, що українці намагаються уникнути отримання паспорта країни-агресора, але часто відмова — це загроза їхньому життю та здоров’ю. Відповідно до цього важливо роз’ясняти міжнародній аудиторії, що жителі ТОТ, які вимушені взяти паспорт рф, опинилися в складному становищі, наголошує український омбудсмен.

Нагадаємо

На окупованих територіях України російська влада змушує студентів технікумів виготовляти окопні свічки, зараховуючи це як залік і погрожуючи викликом батьків за прогули.

Україна працює над тим, щоб мати державу-патрона для ведення переговорів про звільнення цивільних в'язнів, незаконно утримуваних росією, що дозволило б дипломатам цієї країни мати фізичний доступ до затриманих українців і забезпечувати їхні права.

Ігор Тележніков

Суспільство