psikholog-poradila-yak-zberegti-distsiplinu-ditey-na-kanikulakh

Психолог порадила, як зберегти дисципліну дітей на канікулах

 • 16724 переглядiв

КИЇВ. 25 грудня. УНН. Щоб під час тривалих зимових канікул школярі не відвикли від робочого графіку, треба слідкувати за режимом і не дозволяти дитині засиджуватися допізна за іграми, а також разом із дитиною розробити план святкових заходів. Про це повідомила кандидат психологічних наук, медичний психолог, експерт з психологічної кібербезпеки, президент "Міжнародної асоціації незалежних експертів медіа простору" Наталя Бугайова в коментарі кореспонденту УНН.

"Щоб школяр на зимових канікулах не відвик від дисципліни і швидко адаптувався до навчальної діяльності, за тиждень до навчальних занять необхідно вводити нормальний режим сну і неспання: не дозволяти дитині засиджуватися допізна і піднімати її в більш ранній час. Наповнити ранкові підйоми позитивом дозволить правильно складений план святкових заходів та проведення дозвілля", - зазначила психолог.

При цьому експерт уточнила, що слід заздалегідь продумати дозвілля дитини на свята та зимові канікули, щоб вона точно знала план святкових заходів і мала змогу розпланувати свій вільний час.

Також, на її думку, важливо залучати дитину до планування дозвілля, щоб врахувати її побажання та інтереси, а не нав'язувати власну думку.

Нагадаємо, в Україні на Новий рік офіційними вихідними днями будуть 30 і 31 грудня 2018 року, а також 1 січня 2019 року. Головне новорічне дерево України урочисто засвітять на Софійській площі 19 грудня о 19:00.

Комунальний транспорт у Києві в новорічну ніч працюватиме на три години довше, а фунікулер буде переведений у цілодобовий режим.

Відсвяткувати зустріч Нового року в українських ресторанах  можна буде від 500 гривень до 10 тисяч з людини, залежності від рівня закладу.

Українські Національні Новини

Суспільство