psikholog-poyasniv-krovozherlivist-rosiyan-umovi-yikhnogo-isnuvannya-girshi-za-neisnuvannya

Психолог пояснив кровожерливість росіян: умови їхнього існування гірші за неіснування

 • 436619 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. У росіян завжди переважала смерть над життям, а зараз відбулася повна підміна цінностей, адже їх життя стало гіршим за смерть. Таку думку в інтерв’ю УНН висловив практичний психолог, юнгіанський консультант, волонтер Владислав Зубченко.

Цитата

«У них відбулося таке дивне збочення, коли умови їхнього існування гірші за неіснування. Десь в їхніх соцмережах бачив таку історію, де хтось з їхніх «глубинных народов» прямо кричить: «Ми тут так живемо, що вже краще нас добийте, будь ласка!». Відповідь знайшлася: «Будь ласка, на війну! Будеш героєм, а ми ще машину за тебе дамо!». Нещодавно була ще така історія: батьки купили машину, за «гробові» сина, а він взяв і приїхав, вони його взяли й вночі придушили, бо машина важливіша, чого він приперся? У них відбулося збочення, підміна цінностей.

Справжні життєві цінності постійно блокуються, постійно нищаться, вони не відчувають їх справжності, тому вони переорієнтувались на інші цінності, на ті цінності, які є хибними. Тому у них відбулося «Загинув, ще нарожаємо!», «Якщо мій загинув – загинув як герой, дадуть компенсацію!» - підміна поняття. Тому у них немає живого відчуття справжньої любові до життя. У них є любов до смерті», - пояснив психолог.

Деталі

Саме тому, як пояснює психолог, процес знищення, процес війни, процес кровожерливих знущань, гвалтувань – є єдиною можливістю для них відчути гострі, наповнені емоцією переживання, пов’язані з існуванням.

«Це дуже страшно. Насправді, вони дійсно готові бути знищеними, знищити ту землю, яка «якщо не наша, то буде нічиєю», бо у них оцей Танатос (бог смерті – ред.) став деструктивною силою, яка їх загарбала на архетипічному рівні», - вважає Зубченко.

На думку психолога, саме у росіян переважає архетип диявола сильніший, саме тому персоніфікація у вигляді верховного лідера для них є найбільш прийнятною.

«Там же людського нічого в ньому не залишилось. Насправді отому вихідному володимиру володимировичу можна поспівчувати, бо він зараз живе у своєму внутрішньому пеклі, яке повністю його знищило та продовжує знищувати. Там вже ніякої людини, там є персоніфікація диявольського архетипу, який їх загарбав, і вони стали «путіноїдами» у справжньому розумінні цього слова. Це така зараза, така інфекція, яка, на жаль, може бути небезпечною для нас. Чому? Тому що, якщо ми, звільнивши світ для них, увіруємо у своє місіанство, свою вищу місію, ми можемо теж стати фашистами. Це дуже небезпечна штука, коли настане перемога, усе не закінчиться. Треба буде дуже обережно і з великою любов’ю плекати нову державність, якій не буде властива тоталітарність, унітарність і т.д.», - вважає психолог.

Детальніше читайте в інтерв’ю Між Еросом і Танатосом: психолог про те, чому росіянам краще піти на війну і загинути, ніж продовжувати жити

Українські Національні Новини

Суспільство