ptsu-pid-chas-velikodnogo-bogosluzhinnya-yevangeliya-prochitayut-8-movami

ПЦУ: під час великоднього богослужіння "Євангелія" прочитають 8 мовами

 • 11007 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Сьогодні, 27 квітня, делегація ПЦУ привезе в Україну Благодатний вогонь з Єрусалима, а під час великоднього богослужіння "Євангелія" прочитають 8 мовами. Про це УНН повідомили в прес-службі ПЦУ.

"Вперше в історії об’єднаної помісної української православної церкви Благодатний вогонь з Єрусалима буде доставлено для вірян нашої Церкви та усіх охочий. По прибуттю в Київ цей визначний символ Світлого Христового Воскресіння відправиться в усі регіони нашої країни", - зазначили в прес-службі церкві.

Делегація з 30 осіб, священнослужителів, ветеранів ООС, українських політиків, меценатів, представників влади та громадських діячів з усіх областей України, наразі здійснює візит до Ізраїлю, де після відвідин "храму Гробу Господнього" та привести звідти головний перед великодній атрибут – Благодатний вогонь.

Повернення делегації в аеропорт Бориспіль очікується о 20:00. Після цього Святе світло (цей вогонь називається у грецькій традиції) Благодатний вогонь буде доставлений до Свято-Михайлівського Золотоверхого собору, де його зустріне настоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній. Благодатний вогонь буде знаходитися в соборі, де кожен матиме змогу запалити від нього свічку.

Цьогорічні Пасхальні богослужіння об'єднаної помісної української Православної церкви, очолить Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

"Євангелія" будуть прочитані 8-ма мовами (українською, грецькою, слов'янською, єврейською, італійською, англійською, французькою, латинською) та прозвучить унікальний передзвін «Христос Воскрес!» у виконанні студентів-дзвонарів Київської православної богословської академії", - повідомили в прес-службі церкви.

Нагадаємо, раніше УНН повідомляв, що Делегація ПЦУ привезе в Україну Благодатний вогонь з Єрусалима.

Українські Національні Новини

Суспільство