ptsu-vidznachaye-richnitsyu-intronizatsiyi-mitropolita-epifaniya

ПЦУ відзначає річницю інтронізації митрополита Епіфанія

 • 18610 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Православна церква України відзначає першу річницю інтронізації митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Про це ПЦУ повідомила на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Сьогодні ми відзначаємо знаменну для Українського Православ’я подію – першу річницю інтронізації Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія", - йдеться у повідомленні.

У ПЦУ також виклали відео, щоб нагадати, як відбувався перший в історії єдиної помісної Православної Церкви України урочистий чин інтронізації Предстоятеля.

Нагадаємо, за результатами Об’єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня 2018 року було створено автокефальну помісну Православну Церкву України та затверджений статут нової церкви.

Об’єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

5 січня відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже на наступний день, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну, згодом його повернули до Стамбула для підпису членами Синоду на Фанарі та знову повернули до України.

Інтронізація предстоятеля ПЦУ відбулася 3 лютого 2019 року.

Українські Національні Новини

Політика