putin-khoche-spivpratsyuvati-z-virobnikom-bayraktariv

путін хоче співпрацювати з виробником "Байрактарів"

 • 180475 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. російський диктатор володимир путін хоче співпрацювати з турецькою компанією Baykar, яка є виробником безпілотнників "Байрактар". Про це повідомив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час засідання виконавчого комітету "Партії справедливості та розвитку", пише УНН з посиланням на CNN Türk.

За словами Ердогана, країна-агресор росія та Об'єднані Арабські Емірати хочуть працювати з компанією Baykar.

Цитата

"путін сказав мені, що хоче співпрацювати з компанією Baykar. Він запропонував побудувати завод у росії, як це зробили в ОАЕ", - сказав він.

Доповнення

Генеральний директор компанії Baykar Халук Байрактар у інтерв'ю CNN заявив, що компанія ніколи не постачатиме росії свої безпілотники.

Дрони турецького виробництва перебувають на озброєнні ВМС ЗСУ з 2021 року. Після повномасштабного вторгнення рф в Україну росіяни неодноразово обурювалися військовою співпрацею Києва та Анкари. ЗМІ зокрема стало відомо, що путін навіть вдався до шантажу Ердогана продовженням заборони на польоти до Туреччини (введену через коронавірус), якщо Анкара не відмовиться від продажу безпілотників Bayraktar і підтримки України.

Українські Національні Новини

Новини Світу