putin-namagayetsya-pidirvati-vpliv-prigozhina-isw

путін намагається підірвати вплив пригожина - ISW

 • 476171 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Російський диктатор володимир путін, який раніше утримувався від коментарів щодо досягнень у війні проти України, намагається підірвати вплив глави пвк "вагнера" євгена пригожина. Він публічно приписав успіхи у Соледарі Донецької області міноборони та генштабу рф. Про це йдеться в останньому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає УНН.

Деталі

Аналітики зазначають, що кремль продовжує публічно оскаржувати заяви пригожина про те, що "вагнерівці" несуть виключну відповідальність за досягнення у Соледарі. Відтак, як зазначається, заява путіна, яка транслювалася в прямому ефірі, ймовірно, була навмисною спробою підірвати вплив пригожина в російському інформаційному просторі. Раніше диктатор утримувався від коментарів щодо тактичних досягнень в Україні, зазначають в ISW. 

"Можливо, путін також намагався продемонструвати, що він зберігає контроль над традиційними російськими ЗМІ, тоді як пригожин продовжує нарощувати аудиторію в Telegram та інших соціальних мережах", - ідеться в звіті.

Міноборони рф, своєю чергою, за даними ISW, не згадало про участь військових "вагнера" в атаці на українські позиції в районі Бахмута у своєму щоденному брифінгу 15 січня.

Окрім цього, повідомляється, що речник кремля дмитро пєсков, ймовірно, опосередковано звинуватив пригожина в навмисному висвітленні конфлікту між міноборони рф і "вагнерівцями" в російському інформаційному просторі. У заяві від 16 січня він повідомив, що ці повідомлення є "продуктом інформаційних маніпуляцій", однак додав, що хоча більшість таких маніпуляцій походить від "ворогів" росії, у кремля є "друзі", які також поводяться подібним чином.

Тим часом, зауважують аналітики, критика російського міноборони з боку пригожина "стає все більш нахабною".

Цитата

"пригожин продовжує намагатися підірвати довіру до російського МО та путінських акторів. Він прямо відповів на заяву пєскова в інтерв'ю про конфлікт з міноборони, заявивши, що у нього немає причин не довіряти пєскову. Пригожин міг би легко спростувати повідомлення про конфлікт, але продовжив тактику використання навмисно нечітких повідомлень, щоб викликати більше дискусій у російському інформаційному просторі, зрештою спрямованих на підрив довіри до Міноборони та путіна", - повідомляють в ISW.

Нагадаємо

Інститут вивчення війни повідомив, що глава приватної військової компанії "вагнер" євгеній пригожин продовжує маніпулювати на темі "взяття Соледара", щоб підняти свій авторитет.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Іран збільшує свої запаси урану – МАГАТЕ

     • 38652 переглядiв

    На Сумщині пролунало 89 вибухів

     • 53615 переглядiв

    Байден вшанував загиблих солдатів США на День пам'яті

     • 82537 переглядiв

    Новини по темі

    путін намагається підірвати вплив пригожина - ISW

     • 476171 переглядiв

    По Україні сьогодні стане тепліше і буде вітер - синоптики

     • 442485 переглядiв

    Під ворожий вогонь потрапила лікарня на Харківщині - ОВА

     • 346919 переглядiв

    Окупанти вночі вдарили по Очакову, є жертва

     • 299307 переглядiв

    Індекс борщу за майже рік зріс на понад 21%

     • 544935 переглядiв

    Місія МАГАТЕ розпочала роботу на Південноукраїнській АЕС

     • 525367 переглядiв

    Донеччина: росіяни вбили ще двох цивільних

     • 403347 переглядiв

    Російські окупанти обстріляли Нікопольщину

     • 306912 переглядiв

    У Сомалі стався теракт, одна особа загинула, 12 поранені

     • 371416 переглядiв