putin-napadaye-na-susidni-krayini-i-vbivaye-svoyikh-politichnikh-oponentiv-pompeo

Путін нападає на сусідні країни і вбиває своїх політичних опонентів - Помпео

 • 19712 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Державний секретар США Майк Помпео під час заходів у Берліні заявив, що Росія методично нападає на сусідні країни і не є "гідним партнером" у світовій політиці. Про це повідомляє Reuters, інформує УНН.

Державний секретар США Майк Помпео виступив на заході, присвяченому 30-й річниці падіння Берлінської стіни, приділивши частину свого виступу для критичних зауважень Кремлю.

"Ми вважали, що нам більше не потрібно буде вкладати ресурси у союзи та армію. Ми помилялися. Сьогодні Росія знаходиться під керівництвом колишнього офіцера КДБ, який колись дислокувався у Дрездені - нападає на сусідні країни та вбиває політичних опонентів", - заявив Помпео.

Також Помпео зазначив, що постачання енергоносіїв у Європу не повинно залежати виключно від президента Росії Володимира Путіна.

В даному контексті держсекретар зазначив, що нераціонально вважати Росію "гідним партнером", в тому числі і в близькосхідній політиці. Зокрема, Помпео наголосив, що Вашингтон прагнув відновити переговори з Іраном по ядерній програмі через тиск на Тегеран в кооперації з іншими країнами.

Як повідомлялося раніше, Помпео заявив, що НАТО або зміниться, або ж застаріє і стане неефективною організацію.

Українські Національні Новини

Новини Світу