putin-nazvav-skripalya-pokidkom-i-zradnikom

Путін назвав Скрипаля "покидьком і зрадником"

 • 19774 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Президент Росії Володимир Путін вважає Сергія Скрипаля зрадником Батьківщини, а також "покидьком і зрадником", передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Деякі інформаційні джерела проштовхують думка, що пан Скрипаль - мало не правозахисник. Він просто шпигун, зрадник Батьківщини. Він просто покидьок, ось і все", - сказав Путін, відповідаючи на питання про антиросійські санкції у "справі Скрипаля".

За його словами, так до зрадників відносяться в будь-якій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скрипаль працював на розвідки чотирьох країн – ЗМІ

На думку президента, цей скандал роздувається штучно. Він заявив, що вважає маячнею версію британської сторони про обставини справи в Солсбері, підкреслюючи, що "нікому не потрібно" було труїти Сергія Скрипаля та інших жителів Великобританії.

"Ви хочете сказати, що ми ще якогось бездомного там отруїли чи що?" - прокоментував президент слова модератора, який згадав, що від "Новачка" були й інші постраждалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруєння Скрипалів в Солсбері: Bellingcat обіцяє назвати напарника Чепіги

"Нікому не потрібно (було там нікого) труїти. Цей Скрипаль, він зрадник, як я сказав, його зловили, він покараний був, відсидів у цілому п'ять років у в'язниці, ми його випустили. Все. Він поїхав, ще співпрацювати продовжував, консультував якісь спецслужби, ну і що?" - заявив президент РФ.

Як повідомляв УНН, колишній російський подвійний агент Сергій Скрипаль, якого цією весною отруїли у британському Солсбері, передав британській розвідці компромат на екс-керівника ФСБ і близького союзника Путіна Ніколая Патрушева.

Нагадуємо, що британські спецслужби виявили третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів.

4 березня екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості  з отруєнням невідомою речовиною на лавці в торговому центрі в британському місті Солсбері. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Скрипаля та його дочку отруїли нервово-паралітичною речовиною, розробленою в Росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу