putin-ne-dosyag-zhodnoyi-meti-v-ukrayini-kantsler-nimechchini

путін не досяг жодної мети в Україні - канцлер Німеччини

 • 516633 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. За словами канцлера Німеччини Олафа Шольца, президент росії не зміг досягти жодної зі своїх цілей у війні в Україні, передає УНН з посиланням на DW.

Цитата

"Жоден з планів путіна не спрацював", - заявив Шольц у заяві уряду в Бундестазі в середу, додавши, що путін допустив фундаментальний прорахунок.

"Він вважав, що його війська захоплять Україну протягом кількох днів і що Європа та демократичний Захід надто розділені, щоб ефективно допомагати Україні. Він вважав, що зможе висушити європейську солідарність, перекривши наш газовий кран", - сказав Шольц.

"путін помилявся у мужності українців, у Європі, у нас, у характері наших демократій, у нашій волі чинити опір манії великої влади та імперіалізму", - додав канцлер.

Деталі

Шольц наголосив на підтримці ЄС Україною і сказав, що спроби підірвати цю підтримку приречені на провал, натякнувши на Угорщину, яка раніше цього тижня відмовилася від заперечень у виділенні фінансової допомоги Києву: "Той, хто думає, що може підірвати цінності ЄС, яким віддана кожна держава-член, блокуючи зовнішню політику та безпекову політику, зазнає невдачі", - сказав він.

Додамо

У вівторок Європейський Союз погодився скоротити обсяг замороженого фінансування для Угорщини в обмін на те, що Будапешт дозволив надати Україні важливий пакет підтримки у розмірі 18 мільярдів євро.

Минулого місяця Брюссель рекомендував затримати 7,5 млрд євро із фондів ЄС для Будапешта через підозри в корупції. З того часу Угорщина неодноразово блокувала великі ініціативи ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    путін не досяг жодної мети в Україні - канцлер Німеччини

     • 516633 переглядiв

    Ідеї квіткових подарунків до Нового року від Flowers.ua

     • 686179 переглядiв

    Нацвідбір на Євробачення-2023: назвали імена ведучих фіналу

     • 1085654 переглядiв