putin-ne-khoche-zakinchuvati-viynu-i-zustrichatisya-iz-zelenskim-premyer-italiyi

путін не хоче закінчувати війну і зустрічатися із Зеленським - прем'єр Італії

 • 188114 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі заявив у неділю, що дипломатичні зусилля Заходу, спрямовані на переконання президента росії володимира путіна припинити війну в Україні, поки що ні до чого не привели, передає УНН.

Цитата

"Я починаю думати, що ці люди мають рацію, коли кажуть: "З ним марно розмовляти, це просто марнування часу", — сказав Драгі італійській газеті Il Corriere della Sera.

Деталі

Драгі сказав, що він завжди вважав, що президент Франції Еммануель Макрон, який нині головує в ЄС, "має рацію, щоб спробувати всі можливі шляхи діалогу".

"Але у мене складається враження, що жах війни з її бійнею, з тим, що вони зробили з дітьми та жінками, абсолютно не залежить від слів та телефонних дзвінків", - сказав італійський лідер.

Досі метою путіна був не пошук миру, а "намагання знищити український опір, окупувати країну та передати її дружньому уряду", продовжив Драгі.

"Я запитав його: "Коли ви зустрінетеся із Зеленським? Тільки ви можете двоє розв'язати вузли". Він відповів: "Час ще не настав". Я наполягав: "Прийміть рішення про припинення вогню". Ще раз: "Ні, час ще не зараз".

Як і багато інших політиків на початку війни, Драгі вважав імовірною швидку перемогу росіян.

"Цього не сталося: перемога не прийшла, і ми не знаємо, чи прийде вона колись. Український опір героїчний", - додав Драгі.

"Нас чекає війна опору, тривале насильство з руйнуваннями, які продовжуватимуться. Немає жодних ознак того, що український народ може упокоритися з російською окупацією".

Говорячи про звірства у Бучі, де мирні жителі були залишені мертвими на вулиці, Драгі обережно назвав дії, вчинені там російськими військами.

"Що ми хочемо назвати жахом Бучі, а то й військовими злочинами? Але я розумію, що такі терміни, як "геноцид" або "військові злочини", мають точне юридичне значення", - сказав він.

"Буде спосіб і час перевірити, які слова найкраще відповідають нелюдським діям російської армії", - додав Драгі.

Доповнення

Коментарі Драги пролунали після того, як Італія заявила, що з понеділка знову відкриє посольство у Києві.

Італійський уряд зробив кроки, щоб зменшити залежність від росії, наприклад, підписав газову угоду з Алжиром.

Драгі вважає, що хоча економічні санкції проти росії "необхідні для ослаблення агресора", вони не обов'язково зупинять війну у короткостроковій перспективі.

Проте, на думку прем'єра, Захід міг би допомогти Україні безпосередньо, поставивши зброю.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Україна вибороли перше золото на Invictus Games у Гаазі

     • 188165 переглядiв