putin-obgovoriv-z-merkel-tranzit-rosiyskogo-gazu-cherez-ukrayinu

Путін обговорив з Меркель транзит російського газу через Україну

 • 10864 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. У понеділок, 28 жовтня, відбулася телефонна розмова президента Росії Володимира Путіна з федеральним канцлером Федеративної Республіки Німеччина Ангелою Меркель. Сторони обмінялися думками щодо транзиту російського газу через територію України. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Кремля.

"Відбулася телефонна розмова Володимира Путіна з федеральним канцлером Федеративної Республіки Німеччина Ангелою Меркель. Глава Російської держави інформував про підсумки минулих 22 жовтня в Сочі переговорів з президентом Турецької Республіки Реджепом Тайіпом Ердоганом з акцентом на те, що досягнуті домовленості враховують інтереси всіх сторін і сприяють відновленню суверенітету і територіальної цілісності Сирії", - йдеться в повідомленні.

За спільною оцінкою, виконання положень прийнятого Росією і Туреччиною меморандуму послужить стабілізації обстановки на північному сході Сирії і просуванню міжсирійського політичного процесу, в тому числі в контексті початку роботи Конституційного комітету, наміченого на 30 жовтня цього року в Женеві.

"У зв'язку з проведенням сьогодні в Брюсселі чергового раунду тристоронніх міністерських консультацій Росія - ЄС - Україна відбувся обмін думками щодо продовження транзиту російського газу через територію України в Європу після закінчення в кінці 2019 року строку дії відповідного контракту", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні відбудеться черговий раунд тристоронніх переговорів між Україною, Росією та ЄС, у питаннях щодо транзиту газу в Європу.

Українські Національні Новини

Політика