putin-pidpisav-ukaz-yakim-pririvnyav-tovari-z-ordlo-do-rosiyskikh

Путін підписав указ, яким прирівняв товари з ОРДЛО до російських

 • 22708 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ "Про надання гуманітарної підтримки населенню окремих районів Донецької та Луганської областей України", згідно з яким товари з ОРДЛО прирівнюються до російських. Про це УНН повідомляє з посиланням на текст документа.

Деталі

Згідно з текстом документа, даний указ прийнятий "з метою захисту прав і свобод людини і громадянина, надання гуманітарної підтримки населенню окремих районів Донецької та Луганської областей України та недопущення подальшого зниження рівня життя в умовах триваючої економічної блокади і погіршення ситуації в результаті поширення нової коронавірусної інфекції".

Так, Путін доручив уряду РФ протягом місяця забезпечити допуск товарів з окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) на ринок Росії нарівні з російськими виробниками. Указом також передбачений їх допуск до державних закупівель.

"На рівних умовах з товарами російського походження товарів, що походять із зазначених районів з метою здійснення закупівель товарів для забезпечення державних і муніципальних потреб і закупівель товарів окремими видами юридичних осіб", - йдеться в документі.

Крім того, Уряд також повинен визнати сертифікати походження товарів з ОРДЛО і визначити пункти пропуску, через які вони будуть поставлятися в Росію.

Нагадаємо

14 жовтня Російська Федерація в черговий раз проігнорувала раніше висловлені неодноразові застереження України, і з порушенням законодавства України, умов і модальностей доставки гуманітарної допомоги, незаконно направила на тимчасово окуповані території в Донецькій і Луганській областях 103-й т.зв. "Гуманітарний конвой" РФ.

Міністерство закордонних справ України направило російському зовнішньополітичному відомству ноту протесту після чергового направлення на тимчасово окуповану територію України "гумконвою".

Українські Національні Новини

Новини Світу