putin-pochinaye-noviy-etap-pravlinnya-oponenti-kazhut-pro-samoderzhavstvo

Путін починає новий етап правління: опоненти кажуть про самодержавство

 • 11272 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Володимир Путін 7 травня вчетверте присягне як президент Росії, продовжуючи 18-річний період свого правління. Прихильники Путіна визначають цей період як час "вставання з колін", опоненти вказують на корумповане самодержавство. Про це УНН повідомляє з посиланням на Радіо Свобода.

Інавгурація Путіна в Кремлі відбудеться після того, як у березні відбулося голосування, який він сам назвав демонстрацією довіри суспільства до його керівництва, критики кажуть, що вибори є лише демократичною вітриною.

Крім того, сьогодні має скласти свої повноваження російський уряд на чолі з Дмитром Медведєвим. Після закінчення церемонії інавгурації президента РФ, яка відбудеться опівдні, як зазначає ТАСС, Володимир Путін повинен буде визначитися з кандидатурою прем'єр-міністра і направити відповідне подання на розгляд держдуми.

Два дні тому, 5 травня в десятках російських міст відбулися антипутінські та антиурядові протести, організовані насамперед прихильниками опозиційного політика Олексія Навального. Сам Навальний і сотні інших учасників протестів були затримані, але через кілька годин по тому звільнені – до початку судових розглядів.

Українські Національні Новини

Новини Світу