putin-pogovoriv-z-lukashenko-pro-bilorus-ta-nagirniy-karabakh

Путін поговорив з Лукашенко про Білорусь та Нагірний Карабах

 • 14253 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Президент Росії Володимир Путін за ініціативою білоруської сторони провів телефонну розмову з президентом Білорусі Олександром Лукашенко. Про це повідомляє пресслужба Кремля, передає УНН.

“Обговорено актуальні питання двостороннього порядку денного з акцентом на реалізацію домовленостей, досягнутих в ході зустрічі на вищому рівні в Сочі 14 вересня”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що “урядами, міністерствами і відомствами двох країн робляться конкретні кроки щодо подальшого розвитку двостороннього співробітництва в усіх областях, включаючи міжрегіональні зв’язки”.

“В цілому підтверджений обопільний настрій на зміцнення союзництва Росії і Білорусії”, — заявили в Кремлі.

Додається, що розглянуто також “різні аспекти післявиборчої ситуації в республіці [Білорусь] з урахуванням триваючих спроб втручання ззовні”.

“Особливу увагу приділено загострення нагірно-карабаського конфлікту. Домовлено про продовження контактів на різних рівнях”, — йдеться у заяві Кремля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація у Карабасі: Вірменія висловила готовність до перемовин у рамках ОБСЄ

Нагадаємо, лідери країн Євросоюзу узгодили список білоруських чиновників, проти яких запровадять персональні санкції. У цьому списку приблизно 40 прізвищ, але Олександра Лукашенка серед них немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація у Карабасі: Вірменія повідомила, що Азербайджан обстріляв Степанакерт

Як повідомляв УНН, ситуація на вірмено-азербайджанському кордоні загострилася в липні. У серпні Азербайджан звинуватив Вірменію в намірі продовжувати військову агресію, у Вірменії – заперечували.

Нагадаємо, наприкінці вересня Азербайджан та Вірменія відновили бойові дії. Баку та Єреван заявили про більш ніж дві тисячі убитих і поранених в Нагірному Карабасі. Президент Азербайджану Ільхам Алієв назвав умову для зупинки бойових дій.

Українські Національні Новини

Новини Світу