putin-pogovoriv-z-makronom-i-merkel-pered-vidkrittyam-samitu-u-stambuli

Путін поговорив з Макроном і Меркель перед відкриттям саміту у Стамбулі

 • 10924 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Президент Російської Федерації Володимир Путін коротко поспілкувався з президентом Франції Емануелем Макроном та канцлером Німеччини Ангелою Меркель під час прогулянки лідерів країн територією палацу Вахдеттін у Стамбулі перед початком саміту щодо Сирії, передає УНН з посиланням на ТАСС.

За повідомленням видання, лідери Росії, Німеччини, Франції та Туреччини перед тим, як почати чотиристоронні переговори, вийшли з палацу Вахдеттін на терасу для участі в церемонії спільного фотографування.

“Президенти і канцлер прогулялися територією біля палацу. Ердоган спочатку йшов поруч з Меркель, позаду них — Путін і Макрон, які про щось розмовляли без перекладача... Потім дорогою до палацу Путін поговорив вже з канцлером ФРН, з якою він раніше тут вже проводив двосторонні переговори”, — розповіли у виданні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартував саміт лідерів РФ, Німеччини, Франції та Туреччини щодо сирійського питання

Після вступних слів Ердогана переговори продовжилися за закритими дверима.

Як раніше повідомляла прес-служба Кремля, на чотиристоронньої зустрічі в Стамбулі планується обмін думками щодо просування процесу політичного врегулювання в Сирії, подальших кроків по зміцненню безпеки і стабільності, по створенню умов для повернення біженців і відновлення соціально-економічної інфраструктури республіки.

З ініціативою проведення чотиристороннього саміту ще влітку виступив президент Туреччини, Росія підтримала цю ініціативу. У середині вересня в Стамбулі відбулася зустріч помічників лідерів Росії, Німеччини, Туреччини та Франції з міжнародних питань, на якій обговорювалося змістовне наповнення саміту.

Очікується, що за підсумками зустрічі лідери виступлять із заявами для преси.

Українські Національні Новини

Політика