putin-povidomiv-pro-uspishniy-zapusk-giperzvukovoyi-sistemi-tsirkon

Путін повідомив про успішний запуск гіперзвукової системи "Циркон"

 • 52567 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Президент Росії Володимир Путін повідомив, що сьогодні вранці був проведений залповий пуск гіперзвукової системи "Циркон", випробування, як зазначив глава російської держави, пройшли "успішно, бездоганно". Про це УНН повідомляє з посиланням на ТАСС.

Цитата

"Сьогодні вночі, точніше під ранок, проведено залповий пуск гіперзвукової системи "Циркон", це наша новітня ракета, яка працює і по морських цілях, і (по) наземних цілях. Випробування проведені успішно, бездоганно. Це велика подія в житті країни та істотний крок у підвищенні безпеки Росії та її обороноздатності", - сказав він на спільному засіданні Держради і Ради з науки і освіти.

Доповнення

Путін заявив, що російський флот отримає гіперзвукові ракети "Циркон" в 2022 році.

Деякі західні експерти сумніваються, наскільки сучасним є нове покоління російської зброї, визнаючи при цьому, що поєднання швидкості, маневреності і висоти гіперзвукових ракет ускладнює їх відстеження і перехоплення.

Ракета летить зі швидкістю, яка більш ніж у п'ять разів перевищує швидкість звуку у верхніх шарах атмосфери, або близько 6 200 км на годину.

Незважаючи на те, що гіперзвукові ракети повільніші, ніж міжконтинентальні балістичні ракети, форма гіперзвукового апарату дозволяє йому маневрувати в напрямку цілі або далеко від засобів захисту.

У жовтні Пентагон заявив, що хоче, щоб оборонні підрядники максимально скоротили вартість гіперзвукової зброї, оскільки надшвидкі ракети, які розробляються в даний час коштують десятки мільйонів доларів за одиницю.

Українські Національні Новини

Новини Світу