putin-povyazav-eksport-zerna-zi-skasuvannyam-sanktsiy-proti-rosiyi-detali-rozmovi-diktatora-iz-premyerom-italiyi

путін пов'язав експорт зерна зі скасуванням санкцій проти росії: деталі розмови диктатора із прем'єром Італії

 • 161167 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Диктатор володимир путін та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі у четвер провели телефонну розмову та обговорили ситуацію в Україні та питання глобальної продовольчої безпеки, йдеться у комюніке за результатами розмови, передає УНН.

Деталі

В італійському звіті, опублікованому після телефонної розмови, йдеться, що обговорення між двома лідерами було зосереджено на ситуації в Україні та «зусиллях з пошуку загального вирішення продовжуваної продовольчої кризи та її серйозних наслідків для найбідніших країн світу».

кремль у своєму звіті повідомив, що путін підкреслив, що Москва готова зробити «значний внесок», щоб уникнути продовольчої кризи за рахунок експорту зерна та добрив, якщо Захід зніме «політично мотивовані обмеження» щодо росії.

«Відзначивши безпідставність звинувачень з постачанням сільгосппродукції на світові ринки, володимир путін звернув увагу на те, що труднощі пов'язані, зокрема, з порушеннями в роботі виробничих і логістичних ланцюжків, а також фінансову політику західних країн під час пандемії коронавірусу. Ситуація посилилася через антиросійські обмеження, запроваджені США та Євросоюзом», — йдеться у повідомленні кремля.

путін також поінформував Драгі про «провідну роботу з налагодження мирного життя у звільнених містах Донбасу», заявили в кремлі, додавши, що російський правитель також дав «принципові оцінки переговорному процесу, замороженому Києвом».

«Під час обговорення питань енергетичної безпеки було підтверджено намір російської сторони і надалі забезпечувати безперебійне постачання природного газу до Італії за цінами, зафіксованими в контрактах», — йдеться у повідомленні.

Додамо

Цього тижня заступник глави російського мзс андрій руденко заявляв, що Москва готова до діалогу щодо врегулювання ситуації із заблокованими в українських портах судами із зерном, і також пов'язував це зі скасуванням санкцій.

У Держдепартаменті повідомили, що США "не знімуть санкції із росії у відповідь на порожні обіцянки" і не зроблять це, доки триває війна в Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу