putin-rozpoviv-pro-tayemni-domovlenosti-z-obamoyu-schodo-ukrayini-u-2014-rotsi

Путін розповів про таємні домовленості з Обамою щодо України у 2014 році

 • 20236 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. Російський президент Володимир Путін розповів, що США не виконали свою частину домовленостей щодо України, які обговорювались з колишнім президентом США Бараком Обамою під час телефонної розмови у 2014 році. Про це він розповів в інтерв'ю американському режисерові Оліверу Стоуну для фільму "У боротьбі за Україну", пише російське агентство ТАСС, передає УНН.

Стоун запитав у російського президента про розмову з Бараком Обамою по телефону, яка нібито відбулася під час подій на Майдані у Києві в 2014 році. Однак Путін відмовився розповісти деталі тієї бесіди, пославшись на конфіденційність розмови.

“Ви знаєте, Обама вже не президент, але тим не менш є певні речі, про які ми (не говоримо)”, — сказав глава російської держави. “У всякому разі можу сказати, що наші домовленості, які були досягнуті в цій телефонній розмові, з американської сторони не були виконані”, — заявив Путін.

“Я б на цьому обмежився, не став би в деталі вдаватися”, — додав він.

Розмовляючи про перспективи російсько-українських відносин, Путін повторив стару пропагандистську тезу, що погіршення відносин нібито було спровоковано “держпереворотом в Києві в 2014 році”. “І друга частина — це пропаганда чинної влади України, яка виставляє Росію винуватицею всіх наступних за цим трагічних подій”, — додав Путін.

Нагадаємо, Олівер Стоун взяв нове інтерв’ю у Путіна для документального фільму “В боротьбі за Україну”.

Українські Національні Новини

Політика