putin-shantazhuvav-erdogana-cherez-pidtrimku-ukrayini-zmi

Путін шантажував Ердогана через підтримку України - ЗМІ

 • 21890 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Президент Росії Володимир Путін шантажував президента Туреччини Реджепа Ердогана продовженням заборони на польоти до Туреччини, якщо Анкара не відмовиться від продажу безпілотників Bayraktar і підтримки України. Про це пише видання WSJ з посиланням на свої джерела, передає УНН.

Деталі

Повідомляється, що про цей шантаж президент Туреччини особисто розповів українському лідеру Володимиру Зеленському.

"Пан Ердоган сказав президенту України Володимиру Зеленському під час квітневої зустрічі в Туреччині, що президент Росії Володимир Путін пригрозив продовжити заборону на польоти, якщо Туреччина не відмовиться від своїх продажів безпілотних літальних апаратів і підтримки України", - йдеться в повідомленні видання.

Окрім того, Кремль був обурений, що Туреччина продає свої ударні БПЛА Bayraktar Україні, за допомогою яких ЗСУ стримують російську агресію на Донбасі.

"Продажі дронів в Туреччині обурили Москву. Посилаючись на зростання числа випадків захворювання Covid-19 в Туреччині, Росія в квітні призупинила більшість авіаперельотів між двома країнами до 1 червня, через що Туреччина втратила російських туристів, що приїжджають під час травневих свят. Росія на цьому тижні продовжила заборону ще на три тижні", - повідомило неназване джерело видання WSJ.

Додамо

Візит президента Зеленського в середині квітня 2021 року в Туреччину відбувся на тлі ескалації ситуації на Донбасі і стягування російських військ біля кордону України.

Напередодні візиту Зеленського Ердоган зателефонував Путіну. В Кремлі тоді повідомили, що Путін виклав Ердогану "російські підходи" до вирішення конфлікту на сході України.

Російська Федерація до 1 червня обмежила регулярне і чартерне авіасполучення з Туреччиною через епідемію COVID-19. Туроператорам рекомендували зупинити продаж путівок до Туреччини. На період із 15 квітня до 1 червня тури в Туреччину забронювало більше ніж 500 тисяч росіян.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що рішення про обмеження авіасполучення з Туреччиною не є політичним, воно зумовлене зростанням захворюваності в цій країні.

Українські Національні Новини

Новини Світу