putin-yak-i-ranishe-gotoviy-do-vtorgnennya-110-batalyonnikh-grup-zoseredzheno-navkolo-ukrayini-minoboroni-velikoyi-britaniyi

Путін, як і раніше, готовий до вторгнення. 110 батальйонних груп зосереджено навколо України – міноборони Великої Британії

 • 161157 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Міністр оборони Сполученого Королівства Бен Воллес заявив, що усі показники вказують на збільшення чисельності та бойової готовності російських військ. Про це УНН пише з посиланням на ВВС.

Цитата

"Ми бачили, як… російська схема втілюється в життя таким чином, що це дає нам серйозні підстави для занепокоєння про те, що президент Путін все ще прихильний до вторгнення", - заявив міністр.

Деталі

За його словами, обіцянку вивести російські війська з Білорусі після закінчення їхніх спільних з РФ військових навчань "не було виконано".

"Тепер навчання продовжено до подальшого повідомлення", - говорить Воллес.

Міністр оборони зазначив, що за останні 48 годин "всупереч запевненням Кремля ми спостерігаємо постійне збільшення чисельності військ та зміну дислокації сил, що переміщуються із зон очікування в потенційні місця запуску".

За словами чиновника зараз понад 110 батальйонних груп зосереджено навколо кордонів України з Росією та Білоруссю.

Крім того, за його словами, на Чорноморському флоті є російські кораблі оснащені двома десантними групами та дев'ятьма крилатими ракетами, а в Каспійському морі знаходяться ще чотири кораблі, оснащені крилатими ракетами.

Уряд Великої Британії закликав Путіна виключити вторгнення: "Заради свого власного народу виключити вторгнення в Україну та відновити дипломатичний процес".

Додамо

Володимир Путін завершив засідання Ради безпеки Росії, заявивши, що сьогодні буде ухвалено рішення про "визнання Донецької та Луганської народних республік незалежними державами".

Українські Національні Новини

Новини Світу