putin-za-neobkhidnosti-poznachit-baydenu-pozitsiyu-rf-schodo-vstupu-ukrayini-v-nato-kreml

Путін "за необхідності" позначить Байдену позицію РФ щодо вступу України в НАТО - Кремль

 • 21769 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Під час сьогоднішньої зустрічі з президентом США Джо Байденом, російський президент Володимир Путін “за необхідності” позначить позицію РФ щодо ймовірного вступу України в НАТО. Про це заявив прес-секретар глави Кремля Дмитро Пєсков в ефірі російського Першого каналу, передає УНН.

Цитата

"Що стосується України, ми чули, що, гіпотетично, президент Байден допустив можливість вступу України в НАТО. Це новий елемент, раніше таких заяв не робилося. Звичайно, ми в Москві звернули на нього увагу в повному обсязі. Я не сумніваюся, що за необхідності президент (Путін - ред.) чітко позначить нашу позицію", - сказав Пєсков.

Контекст

Президент США Джо Байден за підсумками саміту Північноатлантичного союзу заявив, що Україні для вступу в НАТО необхідно викорінити корупцію. Крім цього, необхідно виконати і інші критерії, зокрема - виконання реформ.

Нагадаємо

Напередодні саміту президент України Володимир Зеленський виступив з низкою заяв, в яких вимагав від Північноатлантичного союзу та керівників держав-членів чіткої відповіді щодо надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО. "Якщо говорити про НАТО і ПДЧ, я б дійсно хотів отримати чітку відповідь: так чи ні. Нам потрібні конкретні дати і ймовірність цього для України", - заявляв він.

У свою чергу, у НАТО підтвердили свою висловлену ще в 2008 році обіцянку надати Україні, як і Грузії, членство, але конкретних термінів не називають - і підкреслюють, що для цього Україні необхідно проводити реформи.

Українські Національні Новини

Політика