putin-zaklikav-krayini-kolishnogo-srsr-konsoliduvatisya-proti-zakhodu

путін закликав країни колишнього СРСР консолідуватися проти Заходу

 • 441688 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. путін закликав лідерів країн колишнього СРСР допомогти йому створити "справедливіший світовий порядок" і заявив, що Захід "розпалює конфлікти на їхній території", передає УНН з посиланням на росЗМІ.

Деталі

путін надіслав свої коментарі керівникам спецслужб так званої Співдружності Незалежних Держав, до якої входять дев'ять колишніх радянських республік.

"Ми спостерігаємо складний процес формування більш справедливого світопорядку", - сказав путін.

"Ми також знаємо, що Захід опрацьовує сценарії розпалу нових конфліктів на просторі СНД. Але у нас їх уже достатньо. Достатньо подивитись, що зараз відбувається між росією та Україною, що відбувається на кордонах деяких інших країн СНД".

путін закликав інші держави-члени співпрацювати з російськими спецслужбами та службами безпеки.

Дев'ять країн становлять Співдружність Незалежних Держав – Азербайджан, Вірменія, білорусь, Казахстан, Киргизстан, Молдова, росія, Таджикистан та Узбекистан.

Доповнення

путін та його поплічники неодноразово представляли війну в Україну як частину ширшої боротьби за збереження свободи від влади Заходу та протистояння "русофобським ворогам".

Західні лідери спростовують цю версію, заявляючи, що росія здійснює насильницьке захоплення земель з метою анексії української території.

Аналітики вважають, що в чотирьох окупованих регіонах України путін використовуватиме "референдуми", проведені з порушенням міжнародного права, щоб представити бойові дії як "захист власної території своєї країни", а не як вторгнення.

Українські Національні Новини

Новини Світу