putin-zayaviv-scho-yomu-zavzhdi-ye-pro-scho-pogovoriti-iz-zelenskim

Путін заявив, що йому завжди є про що поговорити із Зеленським

 • 31223 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Президент Росії Володимир Путін заявив, що йому завжди є про що поговорити з президентом України Володимиром Зеленським. Російський лідер вважає, що проблеми двосторонніх відносин РФ і України повинні бути головною темою для розмови в разі зустрічі президентів двох країн, повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

Деталі

Зокрема, Путін заявив, що Київ пропонував обговорити питання міжнародної безпеки на двосторонній зустрічі. Глава російської держави не зміг пояснити, що Київ мав на увазі під темою міжнародної безпеки. Але, припустив, що мова йшла про Донбас.

Цитата

"Це, звичайно, важливий аспект ситуації в світі, міжнародна безпека для всіх, в тому числі і для Росії і України. Але мені здається, що в наших двосторонніх відносинах стільки накопичилося проблем, що потрібно було б говорити про це", - сказав Путін.

Деталі

Глава російської держави вважає, що пріоритетом для обговорення з Україною повинні бути проблемні питання двостороннього характеру.

Крім того, Путін заявив, що в України нібито немає "бажання виконувати мінські угоди". Він також вважає, що питання про взаємини Києва і Донбасу "не є примхою" Росії.

Цитата

"Це не наша, не моя примха, щоб київська влада розмовляли з людьми Донбасу. Так прописано в мінських угодах, і під ними стоять підписи невизнаних республік - ЛНР і ДНР. Більш того, тодішній президент України Петро Порошенко наполягав, щоб були поставлені підписи керівників цих двох невизнаних республік. А тепер київська влада не хоче з ними розмовляти", - вважає російський президент.

Додамо

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що конкретних пропозицій від української сторони про порядок потенційної зустрічі президентів України Володимира Зеленського та РФ Володимира Путіна немає.

Під час пресконференції Володимир Зеленський заявив, що розмова між офісами президентів України і Росії про зустріч президентів обох країн розпочата.

У той же день у Кремлі підтвердили контакти з підготовки гіпотетичної зустрічі президента Росії Володимира Путіна і Президента України Володимира Зеленського.

Українські Національні Новини

Політика