putin-zustrivsya-iz-papoyu-rimskim

Путін зустрівся із Папою Римським

 • 13189 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. У Ватикані почалася зустріч президента Росії Володимира Путіна і Папи Римського Франциска. Аудієнція проходить в Папській бібліотеці Апостольського палацу, розташованій у крилі третього поверху, поруч з папськими покоями, передає УНН із посиланням на ТАСС.

Як пише видання, Папа Римський зустрів російського лідера в холі перед бібліотекою, біля входу в яку виникла невелика заминка. Путін жестом запропонував понтифіку увійти в кімнату для аудієнції, однак Франциск з посмішкою наполіг, щоб гість увійшов першим.

Бесіда Путіна і Папи Римського проходить в закритому режимі, лише в присутності перекладача.

Як відзначає видання, члени російської делегації також очікують закінчення аудієнції в суміжній кімнаті. У російську делегацію, зокрема, входять міністр закордонних справ Сергій Лавров, помічник президента Юрій Ушаков, міністр культури Володимир Мединський і міністр охорони здоров'я Вероніка Скворцова, яка, згідно з протоколом, прибула до палацу у темній сукні і з темною хусткою на голові.

Як очікується, після закінчення бесіди Папі Римському представлять членів російської офіційної делегації. Потім відбудеться церемонія фотографування і обмін подарунками.

Як повідомляв УННПутін планує обговорити Україну з Папою Римським.

Кто первым пройдет в дверь?: Путин и Папа в Ватикане pic.twitter.com/5noPnokRwM

— Дмитрий Смирнов (@dimsmirnov175) 4 июля 2019 г.

Українські Національні Новини

Політика