putin-zustrivsya-z-shoygu-nibito-nakazav-ne-shturmuvati-promzonu-azovstali

путін зустрівся з шойгу: нібито наказав не штурмувати промзону "Азовсталі"

 • 164185 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Президент рф володимир путін у четвер прийняв голову міноборони росії Сергія Шойгу, де, за повідомленнями росЗМІ, назвав "недоцільним" штурм промзони "Азовсталі" у Маріуполі та наказав нібито скасувати його. Це було зроблено після того, як російські пропагандисти цинічно відкидали неодноразові заяви української сторони про те, що на "Азовсталі" ховаються цивільні, та "зеленого коридору" від окупантів, який згодом, як повідомив радник мера міста Петро Андрющенко, самі обстріляли, пише УНН.

Деталі

За повідомленнями росЗМІ, путін сказав: "Пропонований штурм промислової зони вважаю недоцільним. Наказую скасувати", на що шойгу сказав "єсть".

Але водночас путін дав наказ "заблокувати" "цю промислову зону так, щоб муха не пролетіла".

шойгу, своєю чергою, доповів, що на завершення операції по "Азовсталі" військам рф нібито потрібно від трьох до чотирьох днів. Він заявив, що нібито Маріуполь "взятий під контроль" російськими окупантами.

Доповнення

Російські окупанти до цього завдавали ударів по "Азовсталі" надважкими авіабомбами. 19 квітня заступник командира полку "Азов" Святослав "Калина" Паламар повідомив, що завод "Азовсталь" в Маріуполі практично повністю розбомблений та знищений, і що бійці витягують людей з-під завалів.

Захисники Маріуполя сподіваються на деблокаду міста, або організацію евакуації через третю сторону. Зі слів "Калини", захисники Маріуполя готові евакуюватись за підтримки третьої сторони з міста зі своєю стрілецькою зброєю.

Українські Національні Новини

Політика