putinu-ne-mozhna-dozvolyati-diktuvati-umovi-miru-kantsler-frn

путіну не можна дозволяти диктувати умови миру - канцлер ФРН

 • 128495 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив у четвер, що "відключити" "імперіалістичні" цілі президента росії володимира путіна неможливо, однак путіну не можна дозволяти диктувати умови миру, пише УНН з посиланням на CNN.

Деталі

У своєму заключному слові на Всесвітньому економічному форумі в Давосі Олаф Шольц сказав, що не можна ігнорувати "жахи" в Україні. "Це не дає нам спати вночі… чи пошириться це за межі України?", - зазначив він.

Він сказав, що путін серйозно вестиме мирні переговори лише в тому випадку, якщо його армія не зможе зламати українські оборонні сили, при цьому ні Україна, ні Європейський Союз не приймуть мир, продиктований путіним.

При цьому Шольц заявив, що НАТО "не стане учасником цієї війни", оскільки це поставить ядерні держави одна проти одної. Він додав, що Німеччина вітатиме Швецію та Фінляндію в НАТО з "розкритими обіймами".

Раніше Шольц говорив про вплив війни на міжнародне співтовариство, наголосивши, що "ми не можемо дозволити путіну виграти цю війну, і я твердо вірю, що він її не виграє". Він додав, що його країна завжди буде готова захищатися у світлі дій росії.

Доповнення

Коментарі Шольца прозвучали після того, як Президент України Володимир Зеленський розкритикував висловлювання Генрі Кісінджера після того, як колишній держсекретар США запропонував Україні погодитись відмовитися від більшої частини Донбасу та Криму, відзначає телеканал. Зеленський у середу порівняв погляди Кіссенджера із умиротворенням нацистської Німеччини у 1938 році.

Українські Національні Новини

Політика