pvk-vagnera-yes-v-ponedilok-zaprovadit-sanktsiyi-proti-rosiyskikh-naymantsiv

ПВК "Вагнера": ЄС в понеділок запровадить санкції проти російських найманців

 • 25760 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Європейський союз запровадить санкції проти російських найманців ПВК "Вагнера" у понеділок, а також проти трьох підприємств та семи або восьми осіб. Про це інформує Reuters з посиланням на джерело, передає УНН.

Цитата

"Вагнер веде активну діяльність у Сирії, Лівії, в Україні, а окремі особи пов'язані з грубими порушеннями прав людини у різних країнах", - повідомило джерело Reuters.

Деталі

Джерело заявило, що санкції буде схвалено міністрами закордонних справ ЄС у Брюсселі в понеділок, і опубліковано в офіційному журналі блоку.

Оскільки ПВК "Вагнера" не має прямих зв'язків з ЄС, додавання трьох інших юридичних та фізичних осіб спрямоване на те, щоб "завдати удару" компаніям, які працюють із російськими найманцями.

Джерело повідомило, що африканська країна Малі також зіткнеться із санкціями ЄС і що правова база для таких заходів буде погоджена у понеділок, хоча на той час імена підсанкційних осіб ще не будуть визначені.

Що передувало

У вересні агентство Reuters повідомило, що військова хунта Малі веде переговори про розміщення ПВК "Вагнера" в країні, що, на думку Франції, є неприйнятним, оскільки остання має власні війська в регіоні.

Французькі офіційні особи заявляють, що хунта Малі звернулася до ПВК "Вагнера" в рамках зусиль щодо утримання влади після перехідного періоду, який завершиться після президентських виборів та виборів до законодавчих органів 27 лютого.

Президент Росії Володимир Путін заявив у грудні 2018 року, що російські приватні військові підрядники ("Вагнер"-ред) мають право працювати та відстоювати свої інтереси у будь-якій точці світу, якщо вони не порушують російський закон. У січні 2020 року Путін заявив, що ПВК "Вагнера", члени якої переважно є колишніми військовослужбовцями, не представляє російську державу і не отримує зарплату від російської держави.

Москва неодноразово заявляла Євросоюзу, що санкції щодо її громадян схожі на втручання у внутрішні справи Росії і будуть піддані заходам у відповідь.

Українські Національні Новини

Новини Світу