pyane-dtp-iz-smertelnimi-naslidkami-na-kirovogradnitsi-rozsliduvannya-kontrolyuvatime-natspolitsiya

П'яне ДТП із смертельними наслідками на Кіровоградщині: розслідування контролюватиме Нацполіція

 • 9199 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Розслідування резонансного ДТП, яке трапилося у травні поточного року у с. Вільшанка Кіровоградської області, взяло на контроль керівництво Головного слідчого Управління Нацполіції України. Про це повідомив Ігор Мурдій (кандидат у депутати від "Слуги народу" по 100 округу), опублікувавши відповідь НПУ на своє звернення, передає УНН з посилання на Facebook-допис кандидата.

"Хід досудового розслідування у кримінальному провадженні взято на контроль керівництвом Головного слідчого Управління Національної поліції", - йдеться у документі.

Нагадаємо, трагедія трапилася 21 травня. У смт Вільшанка Кіровоградської області працівник рятувальної служби, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, збив двох школярів. Від отриманих травм хлопець і дівчина померли в лікарні.

Станом на сьогодні, кримінальне провадження проти водія досі не передано до суду. Місцеві жителі звинувачують батьків винуватця ДТП в спробах "вирішити питання" і уникнути відповідальності. Наприклад, для об'єктивного розслідування і суду, сторона потерпілих просила передати кримінальне провадження в міське управління поліції, але адвокатам батьків загиблих дітей в цьому було відмовлено. За деякими даними, адвокат винуватця ДТП є одногрупником прокурора, який і прийняв рішення не передавати справу з районного управління поліції в міське.

Згодом, у відповідь на звернення Мурдія справу з району таки передали розслідувати в область.

Як повідомляв УНН, родина винуватця вказаного ДТП раніше надіслала матері загиблого хлопця 2 тис. грн "компенсації"

Українські Національні Новини

Кримінал та НП