pyaniy-vodiy-na-khersonschini-vchiniv-smertelnu-dtp-na-kradenomu-avto

П'яний водій на Херсонщині вчинив смертельну ДТП на краденому авто

 • 10919 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. П'яний чоловік за кермом краденого автомобіля "ВАЗ 2106" на Херсонщині напередодні врізався у металевий відбійник, в результаті чого загинув один з пасажирів авто. Про це УНН повідомили у прес-службі ГУ НП в області.

Смертельна ДТП сталася напередодні зранку у селі Великі Копані. В результаті аварії на місці загинув 32-річний пасажир автомобіля. 40-річний водій та ще один пасажир, якому 27 років, із травмами різного ступеню тяжкості та в стані алкогольного сп’яніння були госпіталізовані в Олешківську районну лікарню.

Під час оформлення автоаварії поліцейські виявили в салоні автомобіля водійське посвідчення, яке не належало жодному учаснику ДТП. Працівники поліції встановили власника посвідчення та поспілкувалися з ним. Під час розмови з’ясувалося, що автомобіль належить саме цьому чоловікові.

29-річний місцевий житель розповів поліцейським, що він із учасниками ДТП працюють на сільгоспроботах. Напередодні ввечері всі разом розпивали спиртні напої. Після чого власник ВАЗу заснув. А коли вранці прокинувся, виявив відсутність як автомобіля, так і товаришів.

Як розповів начальник відділу слідчого управління обласного главку поліції Дмитро Думанський, поліцейські встановили, що 40-річний чоловік, який був за кермом, після вживання спиртних напоїв вирішив із друзями покататися. Після чого вони сіли в чужу автівку та поїхали у Великі Копані, де потрапили в ДТП. Також поліцейські з’ясували, що водій раніше був неодноразово судимий за майнові злочини.

За фактом ДТП відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України, за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом – за ч.2 ст.289 ККУ. Водій затриманий в порядку ст.208 КПК України. Йому може загрожувати позбавлення волі на строк до 8 років.

Нагадаємо, п'яний водій на авто з проблисковим маячком влаштував ралі на Тернопільщині.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП