pyat-britanskikh-viyskovikh-zaginuli-pid-chas-ataki-teroristiv-id

П'ять британських військових загинули під час атаки терористів ІД

 • 11163 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. П'ять військовослужбовців Великої Британії, які воюють в складі міжнародної коаліції під егідою США на сході Сирії, загинули в ході зіткнення з терористами з угрупування "Ісламська держава". Про це повідомила газета Al-Watan, передає УНН.

За її інформацією, банди ІД скористалися піщаною бурею для контратаки на позиції арабо-курдських формувань "Сили демократичної Сирії" (СДС), яким надавали бойову підтримку британські військові.

Бій відбувся в районі селища Еш-шафа, звільненого в суботу загонами СДС. Кілька британців отримали поранення і доставлені в госпіталь в місті Хасеке.

Нагадаємо, один американський та один британський військовий загинули, підірвавшись на саморобній міні в Сирії.

Як повідомляв УНН, тисячі бойовиків терористичної організації “Ісламська держава”, що знаходяться в даний момент в Афганістані, мають прямі зв’язки з терористичними осередками в Великій Британії і мають потенціал для здійснення терактів в Сполученому Королівстві.

Як інформував УНН, 19 грудня Сполучені Штати повідомили про те, що готуються до виводу всіх військ з Сирії. Пізніше був оприлюднений  сам указ про майбутнє виведення військ США з Сирії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС Британії прокоментувало виведення військ США з Сирії

Після цього, президент Туреччини Тайіп Ердоган запевнив президента США Дональда Трампа, що знищить те, що могло залишитися від угруповання ІД в Сирії. Про це Трамп повідомив в неділю в своєму Twitter. Одночасно з цим, американський сенатор заявив, що зміна режимів у світі не повинна бути роботою Америки. У свою чергу, Трамп визнав інші країни здатними “подбати про Ісламську державу” без США.

Після цього, Президент США Дональд Трамп погодився надати чотири місяці на виведення американських військ з території Сирії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП